Venyvyys- ja ketteryysohjeita kamppailulajien harrastajille

Kamppailu Harjoittelut

Olemme jokainen nähneet niitä kung fu -elokuvia, joissa ihmiset lentävät, kääntyilevät ja hyppivät eteenpäin maailmanennätyskorkeuksilla. Olet saattanut miettiä elokuvan jälkeen: “Onko todella mahdollista hyppiä noin korkealle?” Ei tietenkään ole. Se on fantasia ja tapahtuu vain elokuvien keksityssä maailmassa. Kuitenkin nämä hienot temput antavat kamppailulajien harrastajille mahdollisuuden havainnollistaa mahdottoman, ja siten myös mahdollisuuden haastaa omat rajansa. Nämä akrobaattiset taidot, jotka vaativat ketteryyttä, tasapainoa, koordinaatiota, voimaa ja nopeutta ovat äärimmäinen kehonhallinnan ilmaisu. Sinnikkyyden ja kärsivällisyyden avulla voit parantaa ketteryyttäsi ja saavuttaa uskomattomia tuloksia.

Korealaisessa kamppailulajissa Hwa Rang Dossa tärkein filosofia, joka liittyy kaikkiin opiskelun muotoihin, on Umin ja Yangin ymmärtäminen. Teoria umista ja yangista toteaa, että kaikki asiat luonnossa esiintyvät kahdessa ääripäässä: aurinko ja kuu, hyvä ja paha, taivas ja maa, valo ja pimeys jne. Ymmärtämällä tämän teorian voit alkaa käsittämään harjoituksen tarkoituksen, joka on harmonisen tasapainon saavuttaminen. Ketteryyden kehittäminen on siis tärkeää raskauden ja hitauden tasapainottamiseksi. Toisin sanoen on tärkeää ymmärtää ihmiskehon jokaisen liikkeen potentiaali, oli se sitten hidas, nopea, kevyt tai raskas. Jos nämä alueet eivät ole kehittyneitä, on olemassa epätasapaino, joka estää yksilöä saavuttamasta täyttä potentiaaliaan.

Tämän kaltainen ajattelu on tärkeää, jotta voidaan kehittää konkreettisia tavoitteita, jotka ovat ohjaava voima onnistumisen saamisessa. Kun nämä tavoitteet on asetettu, pitää alkaa miettimään yksilön fyysista kuntoa ja rajoitteita. On olemassa kolme asiaa, jotka pitää ottaa huomioon ennen kuin aloittaa tällaisten akrobaattisten temppujen, tai minkä tahansa fyysisen suorituksen tekemisen: Venyvyys, voima ja kestävyys.

Niko Koski

Trackbacks

  1. […] Tämä on jatkoa edelliselle artikkelille: “Venyvyys- ja ketteryysohjeita kamppailulajien harrastajille“. […]

Speak Your Mind

*