Vapaaottelu Mixed Martial Arts (MMA) ja realistinen itsepuolustus

Jo aikojen alusta alkaen, ihmisten on ollut taisteltava selviytyäkseen. Onneksi kuitenkin emme enää nykyisin taistele mammutteja tai sapelihammastiikereitä vastaan, vaan tarve itsesuojelukyvylle ruumisvammoja vastaan on yksi DNA:mme syöpyneistä asioista.

MMA

Modernissa maailmassa halu ja tarve itsepuolustuskyvylle missä tahansa tilanteessa esiintyy yhä voimakkaasti. Kenties törmäät ryöstäjään pimeällä sivukujalla tai ehkä vahvasti juopunut tyyppi bileissä haluaa testata sinua. Olipa tilanne mikä hyvänsä, ihmiset haluavat pystyä suojelemaan itseään niin tarvittaessa. Se tuo itsevarmuuden lisäksi turvallisuuden tunteen.

Monet väittelee, että yhden tyyliset taistelulajit ovat parhaita itsepuolustukseen, ja monet ovat jopa puolueellisia muita taistelulajeja kohtaan sillä he eivät itse harjoita sitä. Kaikessa todellisuudessa, jokainen taistelulaji on hyvä sille itselleen tarkoitetulla tavalla. Kaikki taistelulajit on tuotu maailman eri osiin eri lajien harjoittajien kautta, ja tämä on yksi pää syistä modernien vapaaottelulajien yleistymiseen.

Vapaaottelu ei itsessään ole taistelulaji. Se on eri tyylien sekoitus, jonka eri harjoittajat ovat luoneet muodostamaan täydellisen taistelujärjestelmän. Voit nähdä vapaaotteluita nyrkkeilyn, potkunyrkkeilyn, Muay Thain, Karaten, Brasilialaisen jujutsun, Judon, Taekwondon, Sambon, Krav magan, Jeet kun don, Painin, ehkä jopa Kung fun taustalla. Nämä taistelijat ja harjoittelijat käyttävät näirä tyylien yhdistelmiä tehdäkseen itsestään täydellisen ja monipuolisen taistelulajien taitajan.

Miksi? Käytännöllisyys. Hyvänä painijana oleminen tarkoittaa, että sinun on luultavasti osattava laittaa kaikki ihmiset alas. Se ei kuitenkaan tarkoita että osaisit iskeä nyrkillä tai taistella potkunyrkkeilijää vastaan ottamatta ainuttakaan osumaa. Sama esimerkki pätee jokaisen taistelulajin tyyliin. Maailman parhaimmat vapaaottelijat osaavat ottaa palasia eri taistelulajeista ja luoda itselleen sopivimman tyylin näistä paloista.

Niko Koski

Speak Your Mind

*