Mitä Jujutsu ei ole

The Kick

Jujutsu ei ole salainen myyttinen kamppailulaji tuhansien vuosien historialla, munkit eivät ole kertoneet harjoittelevansa sitä ja et välttämättä näe sitä koskaan toimintaelokuvissa. Jujutsu ei anna sinulle kykyä hypätä korkeille rakennuksille tai peitota sataa miestä kerralla. Jujutsu ei auta sinua pääsemään avaruuteen tai tulla minkään maan presidentiksi. Ihmiset eivät välttämättä tajua, että Brasilian Jujutsu on tehokas kamppailulaji, joka on mullistanut kamppailulajit 100 vuoden ajalta enemmän kuin mikään muu historiassa. Jujutsu antaa kyvyn tyrmätä jonkun, se antaa itsevarmuutta ja se todellakin nöyryyttää.

Mutta kuten kaikissa kamppailulajeissa, vaikka pystyisikin tyrmätä jonkun tai vahingoittaa, se ei tarkoita että niin pitäisi tehdä. Toisin sanoen, harjoittele vastuullisesti ja äläkä käytä harkitsemattomasti, joku voi loukkaantua ja voi joutua tekemisiin lain kanssa.

Jujutsun harjoittelemisessa ja tuntemisessa on vastuu, eikä voi olettaa, että joku tilanne vaatisi väkivaltaa ja tappelua. Jujutsu virheettömässä muodossaan voi olla vahvuus, jos muita vaihtoehtoja ei ole, se voi auttaa selviytymään. Helio Gracie tunnettiin sanonnastaan “jos voit selviytyä hyökkäyksestä käyttämällä Jujutsua, olet jo voittanut”. Se ei voi suojella sinua tilanteissa, joissa on aseita jos et ole harjoitellut itsepuollustusta. Jujutsu on kotoisin Brasilian Rio De Janeiron kaduilta, sinä aikana poliisien vähyyden takia. Jujutsun tärkeyden ja tehokkuuden takia, kenenkään ei pitäisi mennä ulos vain testatakseen taitojaan.

Terveiset,
Niko Koski

PS. Seuraavassa artikkelissa mahdollisuus osallistua kilpailuun, stay tuned!

Speak Your Mind

*